Video: Red Bull Racing RB8 F1 knalt door de Alpen

Video: Red Bull Racing RB8 F1 knalt door de AlpenSébastien Buemi raast door de Gotthardpas met de Red Bull RB8 F1 wagen, gewoon omdat het kan!

Met nog één Grote Prijs F1 te gaan dit jaar houden de meeste teams zich bezig met de ontwikkeling van de racebolide voor het volgende seizoen, desondanks trok Red Bull Racing gewoon richting de Alpen voor een gelikte promovideo. Voormalige F1 piloot Sébastien Buemi – die momenteel in het fluisterstille Formule E uitkomt, hoe ironisch – laat het volledige potentieel van de RB8 ten volle weerklinken in de kletsnatte bergen.

Die RB8 speelde een succesvolle rol in 2012 met maar liefst 7 overwinningen – en 14 podiumplaatsen – op 20 races. Daarvoor rekende hij voornamelijk op de 2.4-liter V8 die tot 18.000 tr/min doorgaat in combinatie met een intense geluidsbelevenis.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...