Officieel: Mercedes-AMG E63 S Break zet recordtijd neer op de Nurburgring

Officieel: Mercedes-AMG E63 Break 4Matic (2016)Behalve zeer praktisch, premium en luidruchtig is de Mercedes-AMG E63 Break ook écht snel!

Een scherpe rondetijd op de Nürburgring is vandaag de dag dé referentie voor potente sportwagens, pk geile SUV’s en voorwielaangedreven hot hatches, toch slaagde de Mercedes-AMG E63 Break er ook in om een bijzondere tijd neer te zetten. Het gespecialiseerde Sport Auto magazine wist namelijk in 7:45.19 de Groene Hel te bedwingen!

Dat lijkt met de sub 7 tijden misschien niet zo scherp maar met onderstaande beelden is het direct duidelijk dat het prestatiepotentieel – én het talent van de piloot – sterk aanwezig zijn. De praktische Duitser rekent in de S topversie op de 4.0-liter V8 die 612 pk / 850 Nm levert aan de vier wielen met een ingenieuze 4Matic+ vierwielaandrijving. Het laadvolume van 640 liter tot maximaal 1.820 liter biedt sowieso diverse mogelijkheden. En wie niet voldoende heeft aan de topsnelheid van 250 km/u kan die laten opkrikken tot 290 km/u, zeker op de lange stukken van de Nürburgring kan dat een significant voordeel opleveren…

De Mercedes-AMG E63 S Break is de jouwe vanaf 132.132 euro, voor je eigen recordpoging op de Nürburgring raden we toch wat training aan..

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG E63 S Berline!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...