Officieel: Lamborghini Terzo Millennio Concept (2017)

Officieel: Lamborghini Terzo Millennio Concept (2017)Tezamen met het gerenommeerde MIT presenteert Lamborghini de Terzo Millennio waarmee ze hun geloof in een elektrische aandrijving benadrukken.

Nu ze zich in Sant’agata Bolognese klaarmaken voor de onthulling van de veelbelovende Urus SUV kunnen de ingenieurs al even naar de toekomst kijken. Samen met de slimme koppen van MIT – Massachusetts Institute of Technology – komen ze met de Terzo Millennio naar buiten, een technische designpreview van een zuiver elektrische sportwagen.

De Terzo Millennio omvat op vijf verschillende domeinen interessante innovaties aldus Lamborghini, namelijk energie(recuperatie/opslag)systemen, materiaalkeuzes, aandrijflijnen, aerodynamica en het emotionele aspect van design. Vooral voor die eerste twee werd er intens samengewerkt met het Amerikaanse topinstituut.

Desondanks dat de Lamborghini Terzo Millennio nooit het daglicht zal zien werden er wel vier elektromotoren voorzien wat moet zorgen voor een stevige krachtontwikkeling, het extreme design met actieve aerodynamica – zoals bij de Huracan Performante het geval is – dragen hierbij tevens hun steentje bij. Behalve prestaties was het rijbereik ook van belang al geeft Lamborghini daaromtrent geen cijfers vrij, door verder in te zetten op lichtgewicht materialen moeten er alvast geen overbodige kg’s aan staal meegesleurd worden.

De huidige Lamborghini Aventador en Huracan houden nog vast aan hun atmosferische V12 en V10 benzinemotoren, het lijkt er nu sterk op dat we voor hun opvolgers toch wel op hybridehulp moeten rekenen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...