Wordt Skoda slachtoffer van eigen succes?

Autosalon Brussel 2017 live: Skoda (Paleis 5)Het succes van Skoda begint concerngenoot Volkswagen zorgen te maken.

Skoda doet het goed, zéér goed zelfs. Het Tsjechische budgetgehalte van de Fabia, Octavia, Superb en co is al een poos verleden tijd en met de Karoq en Kodiaq hebben ze ook populaire SUV’s in het gamma. Dankzij de innige samenwerking tussen de grote VAG merken (Volkswagen, Skoda, Seat, Porsche, Audi, Bentley, …) kan Skoda bovendien gemakkelijk en vrij efficiënt bestaande technologie en kennis aanwenden terwijl de productie in Tsjechië relatief goedkoop is.

Nu de (financiële) gevolgen van het Dieselgate schandaal stilaan duidelijk worden én er daarbovenop stevig geïnvesteerd moet in de snelle ontwikkeling van elektrische wagens wil Volkswagen dat Skoda meer gaat betalen. Zelfs Duitse productie voor Skoda overwogen worden…

Hoe hard het allemaal zal lopen moet de toekomst uitwijzen, voor de Belgische consument hopen we dat de interessante positionering – en het bijhorende succes – van Skoda niet in gedrang komt…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...