Spyshots: Mercedes A-Klasse (2018)

Spyshots: Mercedes A-Klasse W177 (2018)Mercedes stuurt de nieuwe A-Klasse opnieuw de baan op, nog steeds voorzien van een stevige portie camouflage.

In tegenstelling tot de vorige spyshots lijkt dit prototype van de nieuwe A-Klasse reeds voorzien te zijn van het uiteindelijke design. Omdat nog ietwat te verbergen tot de onthulling in 2018 koos Das Haus voor een stevige portie camouflage, met enige verbeelding moet je het uiteindelijke lijnenspel kunnen waarnemen.

Dat zal ongetwijfeld zeer dicht aanleunen bij de huidige generatie A-Klasse, gezien het immense succes geen onlogische keuze. In de lengte zou de Benjamin van de premium autoconstructeur uit Stuttgart wel enkele centimeters groeien waarvan voornamelijk de achterste passagiers zullen profiteren. Desondanks zal de A-Klasse minder wegen als voordien wat de zuinigheid ten goede komt. Binnenin moet het verschil direct duidelijk worden met hightech schermen én misschien zelfs een digitaal dashboard zoals concurrent Audi reeds doet met de A3.

Voor de compacte vloot werkt Mercedes op vlak van motoren nog steeds samen met Renault, dé specialist terzake. Naast zuinige en efficiënte benzine’s en diesels mogen de pk liefhebbers ook gerust wezen, voor de nieuwe A45 AMG zou Mercedes door de 400 pk barrière breken. Nieuw is een plug-in hybride met een zuiver elektrisch rijbereik van meer dan 100 km.

Tegen 2018 verwachten we de nieuwe Mercedes A-Klasse ten tonele, kort erop volgen de GLA en CLA afgeleiden. Als de (vele) geruchten enige vorm van waarheid bevatten komt daar een nieuwe GLB crossover bij op basis van de B-Klasse.

Lees hier onze rijtest met de vernieuwde Mercedes A200d!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...