Spyshots: Volkswagen Golf R400 (2018)

Spyshots: Volkswagen VW Golf R400 R420 (2018)Komt Volkswagen dan toch met een 400 pk sterke Golf als grande finale van deze generatie?!

In een ver verleden kwam Volkswagen eens met de R400 Concept naar buiten, een driedeurs Golf met maar liefst 400 pk / 450 Nm! Behalve dat de potente 2.0-liter viercilinder, 4Motion vierwielaandrijving en een snelle DSG automaat allemaal voorhanden zijn in het grote VW magazijn bleef het uiteindelijk stil. Zelfs op de Nürburgring werd er reeds een prototype gespot, zonder uiteindelijke productieplannen.

Nu lijkt Volkswagen dat toch recht te gaan zetten, zo getuige opnieuw gecamoufleerde prototypes van een Golf R400 of R420. Bij Mercedes-AMG laten ze alvast zien dat een 2.0-liter viercilinder tot heel wat in staat is, zusterbedrijf Audi heeft met de 2.5-liter TFSI vijfcilinder in de technisch gerelateerde RS3 Sportback alvast een andere optie voorhanden. Toevallig ook mét 400 pk..

Zoals het er nu naar uitziet krijgt deze generatie Volkswagen Golf op het einde van zijn carrière een gepast afscheidsmodel boven de 310 pk sterke R topper van vandaag de dag.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf facelift 1.0 TSI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...