Belgische prijs Audi A8 (2017): vanaf €87.500

Officieel: Audi A8 limousine (2017)Het gloednieuwe vlaggenschip uit Ingolstadt heeft een prijs.

De vierde generatie van de A8, dé luxelimousine van Audi, maakt zich klaar voor zijn nakende lancering later dit jaar. Troeven zijn de strakke vormgeving, extra binnenruimte (+ 5 cm), vooruitstrevende rijhulpmiddelen en een hightech interieur met allerhande comfortitems/gadgets.

Audi opent een des dagen de bestellijnen voor de nieuwe A8, vanaf 87.500 euro kan je een handtekening plaatsen voor een “50” versie. Gezien de nieuwe (en ingewikkelde) naamstructuur gaat het hier om een 3.0-liter V6 TDI met 286 pk, voor dezelfde motor in verlengde L variant (+ 13 cm) vragen de premium Duitsers ministens 90.500 euro.

Naast deze dieselmotor zal er ook een 340 pk sterke 3.0 TFSI beschikbaar zijn bij de lancering, later volgen nog 4.0-liter topversies met de W12 versie als de spreekwoordelijke kers op de taart. Een plug-in versie – op basis van de Q7 e-tron – komt er logischerwijs ook snel aan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...