Tesla schrapt Model S “75” instapper

Rijtest: Tesla Model S P90DMet de aankomende Model 3 schrapt Tesla de meest toegankelijke versie van de Model S.

Nadat Tesla eerder ook al de Model S 60 instapper uit de verkoop haalde doet de populaire Amerikaanse producent van zuiver elektrische wagens hetzelfde met de 75 instapper. De vierwielaangedreven 75D (vanaf 86.540 euro) is nu de Benjamin van het Model S gamma, daarboven zitten de 100D en P100D versies van de elektrische luxeberline.

Tesla neemt deze beslissing op basis van de verkoopcijfers waaruit blijkt dat het merendeel van de klanten de achterwielaangedreven instapversie toch links lieten liggen. En met de aankopende lancering begin volgend jaar van de compacte(re) Model 3 in Europa in het achterhoofd moet het gamma logisch en gestructureerd overkomen.

De Tesla Model S 75D heeft een zuiver elektrisch rijbereik van maximaal 490 km, een topsnelheid van 225 km/u en kan in 4,4 seconden de 0-100 km/u sprint voltooien.

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S 85D!
Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S P90D!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...