BMW komt met Wireless Charging: draadloos opladen!

BMW komt met Wireless Charging: draadloos opladen!Speciaal voor de 530e iPerformance komt BMW volgend jaar met een draadloos laadstation waar je gewoon over moet parkeren.

Nu elektrische wagens en soortgelijke plug-in hybrides zachtjesaan hun opmars maken moeten we uitkijken naar een sluitend netwerk van laadpalen. BMW gaat nog een stapje verder en komt begin 2018 met een laadstation dat je gewoon op de (garage)vloer mag laten liggen, dankzij sensoren en slimme technologie weet je 530e perfect hoe zich hij moet parkeren om de laadprocedure te starten. Voor de luxueuze berline neemt het opladen van de 9,4 kWh batterij ongeveer 3,5 uur in beslag.

Momenteel is het draadloze laadstation – dat je gewoon aansluit via een kabel op het reguliere stroomnet – enkel voorbehouden voor de premium 530e iPerformance, na verloop van tijd zal deze vooruitstrevende technologie (lees: gadget) ook beschikbaar zijn voor de 225xe, 330e, X5 40e, 740e, i3 en i8!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...