Spyshots: Ferrari LaFerrari FXX-K Evoluzione (2018)

Spyshots: Ferrari LaFerrari FXX-K Evoluzione (2018)Net zoals in het verleden werkt Ferrari aan een doorontwikkelde variant van haar hardcore hypercar, de LaFerrari FXX-K!

Wie écht op een goed blaadje staat bij de rode sportwagenbouwer uit Maranello kon zo’n LaFerrari of dakloze LaFerrari Aperta op de kop tikken, bieden op het allerlaatste exemplaar was de laatste mogelijkheid. Een zeer beperkt clubje mag zich ook uitleven in het Corse Clienti programma van Ferrari waar erbij er stevig geracet wordt op het circuit met knotsgekke uitvoeringen die jammer genoeg niet op de openbare weg mogen.

Zo zijn er 40 exemplaren van de Ferrari LaFerrari FXX-K, een hardcore uitvoering van de LaFerrari die nog krachtiger en extremer vormgeven werd. Zijn voorganger was de Enzo FXX die na verloop van tijd vervangen werd door een nog zottere Enzo FXX Evoluzione, een strategie die Ferrari opnieuw lijkt te volgen. Zo dook er recentelijk een sterk gecamoufleerde LaFerrari FXX-K op nabij het Circuit van Monza, naast nieuwe vleugels/bumpers verwachten we een sterker geheel met misschien wel een DRS (Drag Reduction System) functie waarmee je kortstondig je achtervleugel kan aanpassen om zo een aerodynamisch voordeel te scoren.

De 6.3-liter V12 levert in de FXX-K ongeveer 100 pk meer dan zijn reguliere LaFerrari evenknie, ook qua soundtrack klinkt die atmosferische twaalfcilinder net wat intenser!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...