Video: EVO test de Hyundai i30 N

 Video: EVO test de Hyundai i30 NHyundai lanceerde met de i30 N de eerste van vele sportieve derivaten, het gerenommeerde EVO Magazine is alvast fan!

Na lang wachten onthulde Hyundai eerder dit jaar de i30 N hot hatch, het eerste model van de sportieve N reeks. De N verwijst zowel naar Namyang (Korea) als Nurburgring (Duitsland), niet geheel onlogisch gezien ginds twee grote R&D centra zitten van Hyundai. Niemand minder dan Albert Bierman (ex BMW M) is verantwoordelijk voor de afstelling van deze modellen en die man heeft zijn kunnen reeds bewezen in het verleden, Steve Sutcliffe laat ons alvast weten dat Bierman’s magie zeker niet verloren gegaan is.

De Hyundai i30 N rekent op een 2.0-liter viercilinder turbobenzinemotor die in de Performance Package topversie 275 pk en 350 Nm (378 Nm in overboost) levert aan de voorwielen, dit in combinatie met een manuele zesbak en een zeer vocaal uitlaatsysteem. Het geheim van de i30 N schuilt hem niet enkel in het zeer aantrekkelijke prijskaartje, ook de afstelling van het onderstel, het stuurgevoel, de funfactor en de grip zijn behoorlijk indrukwekkend voor het eerste Hyundai N model.

Binnenkort mogen we het allemaal zelf ervaren op het Circuit van Zolder, tot dan nemen we voldoende aan de lovende woorden van EVO!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...