Officieel: Audi RS4 Avant & RS5 Coupe Carbon Edition (2017)

Officieel: Audi RS4 Avant & RS5 Coupe Carbon Edition (2017)Gezegend met een stevige hoeveelheid koolstofvezel lanceert Audi de RS4 en RS5 Carbon Edition’s!

Terwijl de nieuwe RS4 Avant nog maar net gelanceerd is op het Autosalon van Frankfurt komt Audi reeds met een exclusieve Carbon Edition variant, ook de RS5 Coupé mag hiervan profiteren. De Carbon Edition’s genieten van een stevige gewichtsbesparing (-80 kg) door het veelvoudig gebruik van koolstofvezel, een ijzersterk én superlicht materiaal.

Zo krijgt de RS5 Coupé een dak van zichtbaar koolstofvezel en worden de standaard 19″ velgen vervangen door 20″ exemplaren die desondanks hun grotere diameter 2 kg per stuk wegen. Motorisch blijven de RS4 Avant en RS5 Coupé trouw aan hun nieuwe setup, bestaande uit een 2.9-liter V6 met twee turbo’s, vierwielaandrijving en een sportautomaat. Goed voor 450 pk, 600 Nm en een dynamisch weggedrag!

Het Verenigd Koninkrijk krijgt de primeur van de RS4 (maart) en RS5 (december) Carbon Edition voor een meerprijs van ongeveer 12.000 euro al krijg je daarvoor ook de Matrix koplampen en de sportuitlaat voor terug. Later komen ze ongetwijfeld ook onze contreien uit!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...