Belgische prijs Hyundai i30 N: vanaf €29.999

Officieel: Hyundai i30 N i30N hot hatch (2017)Hyundai prijst haar eerste volwaardige hot hatch, de i30 N, behoorlijk competitief met een vanafprijs (net) onder de 30.000 euro!

Slechts 29.999 euro heb je nodig tegen het einde van het jaar om de i30 N, de eerste high performance wagen van het sportieve Hyundai N gamma. Behalve de uitmuntende vijf jaar garantie en de praktische vijfdeurs ingesteldheid krijg je daarvoor een 2.0-liter viercilinder met 250 pk, 18″ velgen, sportuitlaat, launch control en een overboostfunctie waarmee je het vermogen voor 18 seconden kan laten oplopen tot 378 Nm (ipv 350 Nm).

Voor de sportieve meerwaardezoeker is er ook een i30 Performance Pack versie (vanaf 33.999 euro) die 275 pk meekrijgt, goed voor een 0-100 sprint in 6,1 seconden (ipv 6,4 seconden) en een ongewijzigde topsnelheid van 250 km/u. Extra goodies zijn hier ondermeer de 19″ velgen, smart key, verwarmd stuurwiel, verwarmde zetels achteraan en het Variable Exhaust Valve System.

De nieuwigheden van het reguliere i30 gamma blijven overigens gewoon post zoals de automatische airco met twee zones, verstelbaar stuurwiel/zetels, cruise control, 8″ infotainmentsysteem met Apple CarPlay / Android Auto, intelligente navigatie met TomTom Live Services. De beschermengelen in de vorm van Hill Start Assist Control, Electronic Stability Control, Autonomous Emergency Braking with City/Interurban, Lane Keeping Assist System, Speed Limit Information Function, Driver Attention Alert zorgen voor een veilige afloop.

Op het Autosalon van Brussel (januari 2018) beleeft de dynamische Hyundai i30 N zijn Belgisch publieksdebut, kort erop zal duidelijk worden hoe stevig de Koreaanse vuist is tegen de hot hatch kleppers zoals de Mégane RS, Focus RS en Golf GTI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...