Foto Special: Spa Six Hours / Jaguar Classic Challenge (2017)

Foto Special: Spa Six Hours / Jaguar Classic Challenge (2017)Racen op het scherpst van de snee met uiterst waardevolle klassiekers? Daarvoor moest je afgelopen weekend op het circuit van Spa zijn!

Van oude F1 auto’s tot klassieke touringwagens en alles daar tussenin, wie gekatapulteerd wou worden naar de gloriedagen van weleer was afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag op het circuit van Spa-Francorchamps op de juiste plek. De Spa Six Hours is intussen een vaste waarde op de Europese octaankalender en dat is niet toevallig. Met maar liefst 12 verschillende racecategorieën, enkele honderden deelnemers en minstens even veel piloten, is er het ganse weekend entertainment. Zowel op als naast het circuit.

Voor het eerst werd er ook een manche gereden van de Jaguar Classic Challenge. Zoals de naam doet vermoeden is het een merkcup voorbehouden aan Jaguar’s van voor het 1966. Met in het totaal 33 Jaguars, waaronder voornamelijk E-Types, maar ook XK 150’s, XK 120’s en MK2’s, verscheen er een gediversifieerd deelnemersveld aan de start. Na meerdere manches doorheen het weekend ging de donkergroene E-Type met het nummer 22 van de gebroeders Dodd met de algemene overwinning aan de haal. Maar aangezien foto’s in dit geval zoveel meer zeggen dan woorden, verwijzen we jullie graag door naar onze beeldimpressie van op zondag.

Voor méér beeldmateriaal – in hogere resolutie – verwijzen we graag naar deze Flickr pagina!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...