Officieel: Mercedes S-Klasse S560e Plug-in Hybrid facelift (2017)

Officieel: Mercedes S-Klasse S560e Plug-in Hybrid facelift (2017)Ook de luxueuze S-Klasse Plug-in Hybrid krijgt een deugddoende facelift mét een groter zuiver elektrisch rijbereik van 50 km!

Na de facelift voor de S-Klasse limousine stonden de opgefriste S-Klasse Cabriolet, S-Klasse Coupé en hun AMG derivaten op het Autosalon van Frankfurt in vernieuwde vorm te blinken. Eveneens aanwezig in Frankfurt was de S560e EQ Power, de opvolger voor de S500e Plug-in Hybrid. Zowel vanbinnen als vanbuiten volgt deze de andere S-Klasse’s met een nieuwe grille, nieuw stuurwiel, nieuwe gadgets en een nieuwe motorbenaming.

Onder de motorkap blijft Das Haus trouw aan de huidige setup, bestaande uit een 3.0-liter V6 benzinemotor (367 pk / 500 Nm) die hulp krijgt van een krachtige(re) elektromotor (122 pk / 440 Nm) en setje efficiënte batterijen (37 Ah) die minder plaats innemen als voordien. Daarmee kan je nu (op papier) 50 km lang zuiver elektrisch rijden terwijl zijn S500e voorganger het met slechts 32 km moest doen. Met de nieuwe Eco Assist functie rij je zo efficient mogelijk op basis van je navigatie, waar mogelijk wordt de benzinemotor zelfs losgekoppeld (“zeilen” in de correcte vakterminologie).

Naast immens veel luxe en comfort draait het bij deze S-Klasse S560e uiteraard om de zuinigheid. Zo stoot deze slechts 49 g/km CO2 uit bij een normverbruik van 2,1 liter benzine per 100 km, toch wanneer je hem zoveel mogelijk aan de stekker hangt. Desondanks de groene inborst – die je kan herkennen aan de blauwe EQ badges – gaat deze luxelimousine in 5 seconden van 0 naar 100 km/u en ligt de topsnelheid op 250 km/u!

Later dit jaar staat de vernieuwde S560e in jouw buurt, hopelijk aan een laadpaal!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes S500e Plug-in Hybrid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...