Officieel: Ford Mustang facelift (2017)

Officieel: Ford Mustang facelift (2017)Na een eerdere facelift voor de Amerikaanse versie volgt er nu een soortgelijke update voor de Europese Ford Mustang!

De nieuwe Mustang is voor het eerst sinds lang via de normale weg te verkrijgen in Europa en menig Europeaan – met België voorop – deed dat de voorbije maanden. Ford wil dat enthousiasme warm houden en komt relatief snel naar buiten met een deugddoende facelift die hem nog beter moet maken, dit zowel voor de coupé als Convertible én beide motorisaties.

Vooraleerst werd de iconische Mustang een pak gestroomlijnder dankzij een scherpe grille, fijne lichtblokken met LED technologie en nieuwe mogelijkheden inzake velgen en koetswerkkleuren. Achteraan is er eindelijk visueel verschil tussen de EcoBoost en GT variant, zo doet de eerste het met twee uitlaatmonden terwijl de GT topversie een vierdelige uitlaat meekrijgt. Deze is regelbaar waardoor je op gewenste momenten (vb ’s nachts) niet teveel lawaai maakt.. Binnenin geniet de Mustang van het 12″ SYNC3 infotainmentsysteem.

De 2.3-liter EcoBoost viercilinder levert nu slechts 290 pk (ipv 317 pk) al zou je dat niet mogen merken dankzij een fijnere afstelling, de 5.0-liter V8 ziet zijn vermogen oplopen tot een gezonde 450 pk! De manuele zesbak blijft op post (unicum!) terwijl de automaat nu maar liefst 10 (!!) versnellingen bezit. De MagneRide-ophanging met verschillende rijmodi omvat nu een personaliseerbare My Mode modus om het rijplezier te verhogen.

Dankzij de standaard geleverde Pre-Collision Assist ontwijk je aanrijdingen met voetgangers terwijl Lane Assist ervoor zorgt dat je niet ongewild van rijbaan verandert. Speelvogels zijn dan weer blij dat beide versies de Line Lock meekrijgen waar zelfs het kleinste kind een burnout kan maken, tot groot jolijt van de lokale bandenboer.

Begin 2018 gaan de leveringen van de vernieuwde Ford Mustang in Europa van start, prijzen volgen later.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...