Uittip: Mercedes-AMG 50th Anniversary – Autoworld Brussel (2017)

Uittip: Mercedes-AMG 50th Anniversary - Autoworld Brussel (2017)In september vieren ze 50 jaar pracht en praal van Mercedes-AMG op gepaste wijze in Autoworld Brussel!

Na al dat pk geweld uit Maranello en Sant’Agata Bolognese gaat de aandacht in Autoworld Brussel tussen zaterdag 9 september en zondag 1 oktober uit naar het bedrijfje dat Hans-Werner Aufrecht en Erhard Melcher een halve een geleden oprichten in Grossaspach. Anno 2017 kent elke autoliefhebber het ongetwijfeld als AMG, de intussen geïntegreerde sportdivisie van Mercedes-Benz. Naast heel wat sportieve successen in de autosport zijn de ingenieurs uit Affalterbach verantwoordelijk voor de snelste Mercedes bolides, met de SLS AMG en AMG GT hebben ze zelfs eigen sportwagens gebouwd.

Dankzij een enorm modellengamma en diverse motoren kon AMG in 2016 de kaap van 100.000 verkochte exemplaren overschrijden, in dit feestjaar komen ze later dit jaar nog met een feestelijke Edition 50 van de AMG GT én de Project One hypercar naar buiten. Gezien het enorme prijskaartje en de zeer beperkte productie zal die laatste slechts voor een beperkt publiek weggelegd zijn, in Autoworld Brussels (in het Warandepark) kan je hoe dan ook wegdromen van de volgende pareltjes uit een (minder) recent verleden:

Praktische informatie omtrent Autoworld en de AMG 50th Anniversary tentoonstelling staat op de website.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...