Officieel: Opel Astra (Sports Tourer) CNG (2017)

Officieel: Opel Astra CNG (2017)De nieuwe Opel Astra (Sports Tourer) krijgt een ecologische CNG motorisatie!

De nieuwe Astra, die zich in 2016 tot “Auto van het Jaar” kroonde, staat op het Autosalon van Frankfurt met een milieuvriendelijke CNG aandrijflijn. Deze is gebaseerd op de 1.4-liter Turbo ECOTEC met manuele zesbak en levert 110 pk / 200 Nm. Naast de twee opslagtanks (19 kg / 117,5 liter) voor het gecomprimeerde aardgas (niet te verwarren met LPG) is er ook nog een kleine benzinetank (13,7 liter) voorhanden, niet onlogisch gezien het beperkte netwerk van CNG tankstations.

Toch bezitten CNG wagens heel wat voordelen, zo is deze brandstof is aanzienlijk goedkoper dan benzine en stoten ze minder CO2 uit dan auto’s met vergelijkbare benzinemotoren. De Vlaamse overheid ondersteunt tevens de aankoop van CNG-voertuigen door een vrijstelling voor de belasting op inverkeerstelling en de jaarlijkse verkeersbelasting tot 2020.

Alle features van de nieuwste generatie Astra blijven voorhanden in de Astra CNG zoals de adaptieve IntelliLux LED Matrix koplampen, Opel OnStar, hightech infotainmentsystemen met Apple CarPlay / Android Auto / MirrorLink, verkeersbordenherkenning, Lane Keep Assist, Forward Collision Alert, Automatic Emergency Braking, … Het navigatiesysteem weet ook de CNG tankstations staan!

De vanafprijs van de vijfdeurs Opel Astra 1.4 Turbo ECOTEC CNG met het uitrustingsniveau Edition bedraagt 23.400 euro, voor de praktische Sports Tourer is dat 24.275 euro.

Lees hier onze rijtest met de Opel Astra 1.4 Turbo!

Officieel: Opel Astra CNG (2017)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...