Poll: Mercedes-AMG E63 S vs Tesla Model S P100D vs HSV GTSR

Poll: Mercedes-AMG E63 S vs Tesla Model S P100D vs HSV GTSREen (potente) Australische power sedan neemt het op tegen de Mercedes-AMG E63 S én de Tesla S P100D!

Mocht je reeds gehoord hebben van HSV en diens GTS-R topmodel dan mag je jezelf officieel aanzien als een autokenner, dit automerk is dan ook enkel actief op de Australische thuismarkt. Naast een hardcore W1 (circuit)versie kan je hem zelfs krijgen als pickup! Deze HSV GTSR is voorzien van een 6.2-liter V8 mét supercharger die in staat is om 591 pk en 740 Nm te genereren.

Behalve dit lokaal icoon kan je in Down Under ook opteren voor de snelste E-Klasse van het moment, de Mercedes-AMG E63 S 4Matic + met 612 pk én 850 Nm. Wil je liever geen 199 g/km CO2 uitstoten dan is er de Tesla Model S die als P100D eveneens met extreme prestatiecijfers kan pochen. Na maximaal 613 km moet die wel terug aan de (Supercharger) stekker, dit terwijl de E63 en GTSR terugvallen op een brandstoftank van respectievelijk 80 liter en 71 liter.

Met alle technologische innovaties is de Tesla hoe dan ook de duurste al moet deze Amerikaan niet onderdoen voor de Duitser. In vergelijking is de HSV meer dan 50% goedkoper al speelt het financiële aspect in deze prijsklasse een minder grote rol.

Onze collega’s van Wheels Australia zette het trio tegen elkaar en kiest een natuurlijke winnaar, maar welke mogen we bij jou op de oprit parkeren?

Mercedes-AMG E63 S vs Tesla Model S P100D vs HSV GTSR

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...