Officieel: Maserati Ghibli GranLusso facelift (2017)

Officieel: Maserati Ghibli GranLusso facelift (2017)Tezamen met een nieuwe benaming frist Maserati de Ghibli GranLusso ietwat op met een frisse vormgeving en extra technologie.

Je zou het de (knappe) Italiaan niet nageven maar de Maserati Ghibli is alreeds vier jaar onder ons. Nogmaals tijd om hem wat op te frissen en concurrentieel te houden, in navolging met de vernieuwde GranTurismo gaat de Ghibli nu als “Ghibli GranLusso” door het leven.

Tezamen met de GranLusso benaming krijg je tevens een hertekende voorbumper en grille mee, beiden voorzien van chroom accenten. Achteraan zijn de wijzigingen nog beperkter, toch zou het allemaal een gunste invloed hebben op de aërodynamica (lees: verbruik) aldus de Italianen. Ook nieuw zijn de full LED koplampen, voorzien van de Matrix High Beam technologie.

Het ADAS systeem – Advanced Driver Assistance Systems – krijgt hier ook een grondige update waarmee de Maserati Ghibli GranLusso binnenkort in staat moet zijn om (semi) autonoom door het verkeer te cruisen. De GTS topversie of de langverwachte hybride ontbreekt nog steeds in het gamma, je moet nog steeds kiezen tussen een efficiënte 3.0-liter dieselmotor (275 pk) of een 3.0-liter V6 benzinemotor (350 pk of 410 pk)

Na de presentatie van op het Autosalon van Chengdu (China) verwachten we meer beelden en informatie omtrent de Ghibli GranLusso, daarna mag het niet zolang duren alvorens je hem kan terugvinden bij de lokale Maserati verdeler.

Lees hier onze rijtest met de Maserati Ghibli 3.0 Diesel!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...