Officieel: Hyundai Next Generation FCEV (2018)

Officieel: Hyundai Next Generation FCEV (2018)Hyundai’s nieuwe SUV op waterstof maakt zich klaar voor zijn (nakende) marktlancering in Zuid-Korea.

Op het laatste Autosalon van Genève stond de FE Fuel Cell Concept nog ietwat verdoken op de stand, met deze Next Generation FCEV laat Hyundai alvast weten dat ze zo goed als klaar zijn met een opvolger van de ix35 Fuel Cell. Begin volgend jaar gaat de verkoop van start in het thuisland, erna moet de milieuvriendelijke SUV wederom naar Europa komen.

Met de brede Ioniq line-up trekt Hyundai duidelijk de kaart van de elektrificatie, toch gaan de Koreanen behoorlijk breed met hun gamma aan milieuvriendelijke wagens. Zodanig breed zelfs dat ze voor nog 2020 vijf hybrides, vier plug-in hybrides, vier elektrische wagens én een brandstofcelwagen zullen presteren! Met de ix35 Fuel Cell hebben ze al heel wat ervaring kunnen opdoen, dankzij ondermeer de Europese lancering van de Toyota Mirai moet het potentieel van waterstoftechnologie een pak duidelijker worden.

Designmatig leunt deze Next Generation FCEV – die ongetwijfeld nog een gemakkelijkere naam krijgt – sterk aan bij de nieuwe Kona crossover, motorisch krijgt hij een gloednieuwe setup mee met een 163 pk / 400 Nm sterke elektromotor en voorwielaandrijving. Dankzij maar liefst drie aanwezige brandstoftanks zou een rijbereik van 800 kilometer haalbaar moeten zijn, gezien het zeer beperkte netwerk van waterstoftankstations is dat handig meegenomen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...