Officieel: BMW Concept Z4 (2017)

Officieel: BMW Concept Z4 (2017)Met een prachtige Concept Z4 maakt BMW ons alvast warm voor de aankomende compacte roadster!

Na het verdwijnen van de Z3 en Z4 uit de blauw-witte catalogus bleef het ietwat stil in München, daar waren ze namelijk druk in de weer om samen met Toyota een nieuwe compacte cabrio/roadster te ontwikkelen. De prototypes draaien intussen hun testkilometers en om het wachten te belonen presenteerde BMW op het Concours d’Elegance te Pebble Beach (California) een designpreview.

Als de premium autoconstructeur dezelfde strakke lijnen weet te behouden voor het productiemodel (ergens in 2018?) hebben ze per direct een extreem geslaagde cabrio bij, anderzijds hebben designers net wat meer vrijheid bij een conceptmodel. De Z4 Concept deelt behoorlijk wat trekjes (20″ velgen, L-vormige lichtblokken, voorvleugels, …) met de Concept 8-Reeks en dat maakt ons alvast razend enthousiast.

Of BMW hiermee duidelijk maakt dat ze de Z4 benaming zullen reïncarneren of ze (logischerwijs) opteren voor de Z5 terminologie is nog steeds onduidelijk. De hardtop zou wel ingewisseld worden voor een stoffen dakconstructie terwijl je de aankomende Z4/Z5 Roadster zowel met een manueel bak als automaat zal kunnen krijgen. De 2.0-liter turbo viercilinder zal de spil worden van het aanbod met diverse vermogens, als topversie dromen we nu al van de 3.0-liter zes-in-lijn uit de M3 / M4.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...