Spyshots: Jaguar XE SVR berline (2018)

Spyshots: Jaguar XE SVR berline (2018)Naast de gelimiteerde XE Project 8 SV maakt Jaguar gelukkig ook nog werk van een XE SVR berline!

Slechts 300 exemplaren gaat Jaguar bouwen van 600 pk sterke XE Project 8 SV, gelukkig kan de opgedane kennis gebruikt worden voor een reguliere SVR topversie in navolging van de Range Rover Sport SVR en F-Type SVR. Zelfs een pak minder extreem moet deze potente XE berline tot heel wat in staat zijn, het succes dat de concurrentie heeft met de C63, M3 en RS4 toont alvast aan dat er een business case bestaat voor dergelijke uitvoeringen.

Visueel rekent de aankomende Jaguar XE SVR op het gekende recept met een agressieve(re) grille, grijpgrage remmen achter blitse velgen, brede heupen, subtiele spoiler en een vierdelige uitlaat achteraan. Binnenin zullen de Britten ongetwijfeld kiezen voor veel chroom, koolstofvezel en alcantara.

De 5.0-liter V8 uit de Project 8 blijft waarschijnlijk liggen al zal het vermogen eerder uitkomen op een meer toegankelijkere 500 pk. Daarmee bouwt hij mooi een brug tussen de 380 pk sterke XE S en de gelimiteerde Project 8 topversie.

Of de vierwielaandrijving ingeruild zal worden voor speelse achterwielaandrijving moet de toekomst uitwijzen, we verwachten deze Jaguar XE SVR op het Autosalon van Genève in maart 2018.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XE 2.0d AWD R-Sport!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...