Teaser: Volvo XC40 crossover (2017)

Teaser: Volvo XC40 crossover (2017)Volvo’s compacte XC40 crossover komt nog voor het einde van het jaar. Om het wachten ietwat dragelijk te maken voorziet Zweden alvast wat details!

Maar zoals dat vaker gaat bij dergelijke teasers is de factor nieuwswaardigheid soms wel ver te zoeken. Met de eerste XC40 SUV informatie spaart Volvo de vage woorden niet, toch willen we jullie deze informatie niet achterhouden.

  • De XC40 is het allereerste Volvo model in het segment van de kleine premium SUV’s én zal bij Volvo Cars Gent gebouwd worden, daardoor heeft de Belgische productiefaciliteit voor enkele jaren een gezonde werkgelegenheid.
  • Met tientallen combinatiemogelijkheden voor de exterieur- en interieurkleuren staat de keuze van het individu centraal bij de nieuwe en kleurrijke Volvo XC40. Méér kleuren dan dat er ooit beschikbaar waren bij een Volvo, inclusief duotone uitvoeringen, Lava Orange-tapijten en een Oxide Red-bekleding.
  • De Volvo XC40 omvat levendigheid, eigenheid en speelsheid, iets dat nog ontbrak in het segment voor kleine premium SUV’s aldus de Zweden.
  • De XC40 wordt een fris, creatief en opvallend lid van het Volvo gamma en richt zich op een cliënteel dat interesse toont in mode, design en populaire cultuur. Dat ze vaak in grote, bruisende steden woont is een meevaller aldus Volvo.
  • De XC40 wordt een wagen die de (extraverte) persoonlijkheid van de eigenaar zal weerspiegelen.
  • Straatmode, stadsarchitectuur, hoogwaardige designproducten en populaire cultuur waren stuk voor stuk inspiratiebronnen bij het bepalen van materialen, patronen en kleuren voor de nieuwe XC40.
  • De nieuwe SUV omvat een robuuste uitstraling die fris, energiek en zelfverzekerd overkomt.
  • Volvo zal ook bij de XC40 vasthouden aan de klassieke uitrustingsniveau’s. Momentum is het meest modebewuste uit de reeks, met levendige combinaties voor de exterieurkleuren, terwijl R-Design en Inscription veeleer een dynamisch en premium karakter uitstralen.

Tot zover de veelbelovende woorden van Volvo zelf. De XC40 zal, als alles goed loopt, nog in 2017 het levenslicht zien én staat normaliter op het Autosalon van Brussel in januari. Designmatig moet hij zeer dicht bij de huidige XC60 en XC90 komen, zijnde het niet in een behoorlijk compacte vorm. Inzake motoren zouden de bestaande 2.0-liter viercilinders behouden blijven, een nieuwe 1.5-liter benzinemotor vormt daarnaast de basis voor een T5 plug-in hybride variant. Met een vanafprijs van ongeveer 32.000 euro heeft de XC40 nu alvast heel wat potentieel in zich..

Teaser: Volvo XC40 crossover (2017)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...