Krijgen we ook een BMW M3 CS?

In navolging van de M4 CS krijgen we – als de geruchten kloppen – eveneens een sportieve BMW M3 CS afgeleide!

Als klap op de vuurpijl van deze 3-Reeks (F80) generatie plant BMW volgens welingelichte insiders een feestelijk afscheidsmodel. Zo zou er naast de M2 CS nog een M3 CS in de pijplijn zitten tegen 2018 die zijn mosterd haalt bij de technisch relateerde M4 CS maar dan mét het praktische vernuft van vier deuren.

Motorisch verwachten in dat geval dat de befaamde TwinTurbo zes-in-lijn hier eveneens 460 pk / 600 Nm zal genereren waarmee hij zich tot krachtigste M3 berline van deze generatie kroont. De efficiënte DCT automaat neemt de transmissie voor zijn rekening terwijl het vermogen zuiver richting de achteras zal vloeien.

Naast een doelgericht dieet dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen krijgt de M3 CS uiteraard ook specifieke accenten mee zoals rode stiksels, blitse 20″ velgen en een splitter/diffusor. Dankzij een verbeterde afstelling van het Competition Package onderstel moet deze Bimmer nog dynamischer (lees: sneller op het circuit) voor de dag komen.

Lees hier onze rijtest met de BMW M3 Berline!
Lees hier onze rijtest met de BMW M4 Coupé Competition Package!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...