Officieel: Lexus CT200h facelift (2017)

Officieel: Lexus CT200h facelift (2017)Lexus voorziet de zuinige CT200h nogmaals van een opfrisbeurt.

Wie op zoek is naar een hybride in het premium C-segment komt steevast uit bij de Lexus CT200h die al meegaat sinds 2011. In 2014 was de tijd rijp voor een eerste facelift, een tweede nip/tuck van de CT200h kan je tegen het einde van het jaar gaan ontdekken bij de lokale Lexus verdeler. Wereldwijd werden er al 300.000 exemplaren van de CT200h verkocht, daarvan neemt Europa ongeveer 25% voor zijn rekening.

De verschillen zitten hem voornamelijk in het exterieurdesign met een (nog) scherpere grille, een strakke behuizing voor de mistlampen en extra 16″ lichtmetaal. Achteraan kozen de designers voor L-vormige Led verlichting om de “sportievere en bredere uitstraling te benadrukken” aldus Lexus. De personalisatiecatalogus werd ook wat dikker met twee nieuwe koetswerkkleuren, zijn de Lava Orange CS en Heat Blue CL. Sportieve looks krijg je nog steeds met de F-Sport Line uitvoering.

Binnenin krijgen we een groter (10,3″) infotainmentsysteem dat sneller, vlotter én logischer moet werken. Verder werd het gamma interieurkleuren uitgebreid tot 9 mogelijkheden met nieuwe combinaties zoals een tweekleurig soepel leder of een mix van stof en duurzaam synthetisch leder.

Op vlak van veiligheid integreert Lexus hier het Safety System+. Dat systeem verhoogt de veiligheid dankzij geavanceerde technologieën zoals een Pre Collision System, dynamische snelheidsregelaar met radartechnologie, actieve rijstrookwaarschuwing (Lane Departure Alert) met stuurassistentie, automatische grootlichten (Automatic High Beam) en verkeersbordendetectie.

Motorisch blijft alles bij het oude, zo levert de 1.8-liter benzinemotor 136 pk in combinatie met een lage CO2 uitstoot van 82 g/km. Dit dankzij de efficiënte hulp van een krachtige elektromotor, compacte batterij en een naadloze transmissie.

Prijzen van de vernieuwde Lexus CT200h zijn op dit moment nog niet geweten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...