Officieel: Citroen C3 Aircross (2017)

Officieel: Citroën C3 Aircross (2017)Citroën onthult de C3 Aircross, de opvolger van de C3 Picasso. Qua styling kiezen de eigenzinnige Fransen daarbij alvast voor een meer gewaagde aanpak dan bij zijn voorganger.

Funky, gewaagd, kleurrijk en eigenzinnig mag het design dan wel zijn, maar voor zij die goed opgelet hebben is het geen verrassing: Citroën onthulde begin dit jaar hun C-Aircross Concept op het Autosalon van Genève en brengt dat ontwerp nu nagenoeg ongewijzigd in de productie. Als C3 Aircross moet deze wagen dus de C3 Picasso gaan vervangen, maar hij neemt daarbij de populaire vorm van een crossover aan in plaats van een MPV. Daarmee wil Citroën een jonger publiek aanspreken, en de meer mature klant in de richting van hun C5 Aircross sturen. Ook de kleurrijke details — die we eerder al bij de gewone C3 zagen – dragen bij tot een speels en jeugdig uiterlijk.

Zoals bij zijn talrijke crossover-soortgenoten rijst dan de vraag of de C3 Aircross zijn off-roadlooks ook kan waarmaken op het terrein. De vooruitzichten zijn alvast hoopgevend, want deze wagen krijgt Grip Control en Hill Assist Descent in de optielijst. Hij zal echter enkel geproduceerd worden met voorwielaandrijving. Hoe dan ook wordt deze spirituele opvolger van de C3 Picasso opnieuw een praktische wagen, met een kofferruimte van 410 liter met de achterste stoelen rechtop. Deze achterbank kan eveneens 15 centimeter naar voor of naar achter verplaatst worden. Zo kan je extra ruimte voorzien voor ofwel de passagiers ofwel de hond—afhankelijk van wie je op dat moment het meeste waardeert… Uiteraard kan je de achterbank ook neerklappen en meteen tot 1289 liter aan bagage voor jezelf inladen!

Op motorisch vlak is er keuze tussen 3 benzinemotoren en 2 diesels. De benzinemotoren zijn allemaal gebaseerd op de 1.2-liter PureTech driecilindermotor, die als instapper zonder turbo 82 pk produceert. De versies mét turbohulp leveren 110 pk ofwel 130 pk aan vermogen. Als diesel is de C3 Aircross verkrijgbaar met een 1.6-liter BlueHDi-motor die 100 pk of 115pk produceert. Alle versies zijn beschikbaar met een handmatige versnellingsbak, maar een automaat kan enkel met de 110 pk benzinemotor gecombineerd worden.

De Citroën C3 Aircross zou in de herfst van dit jaar de showrooms binnenrijden, prijzen volgen spoedig.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...