Teaser: Tesla Model Y crossover (2019)

Teaser: Tesla Model Y crossover (2019)Terwijl we nog steeds de échte lancering van de Model 3 afwachten komt Tesla met een eerste glimp van de Model Y crossover.

Met een Model S berline, Model X SUV, Model 3 (compact) berline en de aankomende Model Y crossover heeft Tesla een royaal gamma aan elektrische wagens, de grapjas heeft alvast de S3XY/SEXY connotatie opgemerkt. Tijdens een aandeelhoudersvergadering gaf CEO Musk enkele eerste details vrij.

Technisch zal de Model Y heel wat techniek (oa het platform) overnemen van de Model 3 maar voor de productie ervan zou Tesla een gloednieuwe fabriek openen. De hippe Amerikanen verwachten heel veel van de Model Y die de hoge verkoopcijfers van de Model 3 vlotjes zou overtreffen, prijsmatig zouden de 3 en Y ook dicht in de buurt liggen. Reken dus op een basisprijs van 50.000 euro voor de instapper.

Tegen 2019 moet de Model Y werkelijkheid worden aldus Tesla.

Teaser: Tesla Model Y crossover (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...