Video: Pistonheads, AutoMoto, AutoWeek en Mr JWW testen de Lamborghini Huracan Performante

Video: Pistonheads, AutoMoto, AutoWeek en Mr JWW testen de Lamborghini Huracan PerformanteLamborghini beweerde dat de Huracan Performante – waanzinnig – snel was, na de eerste rijtesten lijkt dat sowieso niet gelogen.

Met een atmosferische (!) 5.2-liter V10 heeft de reguliere Lamborghini Huracan voldoende vermogen om iedereen gelukkig te maken, wie het iets speelser ziet kan zelfs opteren voor een 580 pk sterke LP580-2 variant met enkel en alleen achterwielaandrijving. Maar zoals steeds zijn er ook veeleisende klanten die op het circuit (en in Knokke) topprestaties willen neerzetten, voor hen is de Lamborghini Huracan Performante de geknipte persoon!

De V10 werd opgedreven tot 640 pk en 600 Nm waarmee je in minder dan 3 tellen (!!) aan 100 km/u zit, de topsnelheid van de Huracan Performante ligt boven de 325 km/u. Naast de grote spoiler voorziet Lamborghini ook heel wat slimme aërodynamica wat ideaal is voor de betere rondetijden te behalen op het circuit.

Kostprijs van al dat moois? Minstens 237.000 euro! Afgaande op de eerste indrukken van de internationale automedia lijkt dat hoe dan ook een prima aankoop, we kijken uit naar de eerste confrontatie met de Ferrari 488 GTB en de McLaren 720S!Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...