Officieel: Volkswagen Up GTI [115 pk / 200 Nm]

Officieel: Volkswagen Up GTI [115 pk / 200 Nm]De Volkswagen Up! GTI is een waardig eerbetoon aan de GTI’s van weleer, zowel krachtig (115 pk / 200 Nm), snel (197 km/u topsnelheid) als licht (997 kg).

Over de komst van een snelle Up! is er al heel wat (digitale) inkt gevloeid maar nu komt Volkswagen dus met een derde GTI model na de Golf GTI en Polo GTI. De Up! GTI is voorzien van een 1.0-liter TSI driecilinder met 115 pk en 200 Nm, goed voor een 0-100 km/u sprint van 8,8 seconden en een topsnelheid van net geen 200 km/u. Om de compacte Duitser goed op de baan te houden voorziet Volkswagen de nodige verstevigingen, sterkere remmen en ligt het onderstel 15 mm dichter bij het asfalt.

Visueel volgt de Up! GTI het gekende recept met sobere koetswerkkleuren (rood, wit, zilver, zwart en blauw), rode accenten, blitse 17″ velgen, een honinggraat grille en een subtiele spoiler. Binnenin heerst er een sportieve sfeer met de rode/chroom accenten, het ruitpatroon voor de zetelbekleding en schakelpook mocht hier uiteraard ook niet ontbreken.

De Volkswagen Up! GTI zal zijn introductie maken tijdens de Wörthersee festiviteiten (24-27 mei), erna is het wachten tot begin volgend jaar!

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Volkswagen Up 1.0 TSI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...