Officieel: MINI Countryman One & Countryman One D (2017)

Officieel: MINI Countryman One & Countryman One D (2017)Samen met de introductie van de Countryman One en One D voorziet MINI de stoere crossover van enkele deugddoende (technologie)updates.

Het aanbod van de nieuwe MINI Countryman wordt met de toevoeging van de instappers aan zowel benzine- als dieselzijde een stuk breder. De sportievelingen kregen overigens eerder al hun Countryman JCW uitvoering aan de andere kant van het vermogensspectrum.

De Countryman One rekent op een 1.5-liter turbobenzinemotor met drie cilinders, goed voor 102 pk / 180 Nm en 126 g/km CO2. De One D – met de D van diesel – uitvoering heeft eveneens een 1.5-liter driecilinder onder de stoere motorkap zitten die 116 pk / 270 Nm en 109 g/km CO2 levert. De One’s zijn steeds voorwielaangedreven, wie wil kan de manuele zesbak inwisselen voor een Steptronic automaat met acht verzetten!

Daarnaast voorziet MINI ook enkele updates voor de Countryman en de rest van het gamma. Moderne connectiviteit via Appel CarPlay is nu perfect mogelijk en de brandstofmeter is beter afleesbaar. De Driving Mode schakelaar zit nu ook mooi bij de andere vliegtuigschakelaars in de middenconsole, ’s nachts zie je ook witte letters ipv oranje met wederom een betere leesbaarheid als gevolg. Daarnaast verwelkomen we vanaf juli 2017 ook een vermoeidheidssensor (die wijst op Tea Time), een update voor het handige Heads-up Display en een Always Open package voor de MINI Cabrio.

Lees hier onze rijtest met de MINI Countryman (2017)!
Lees hier onze rijtest met de MINI Cabrio (2017)!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...