Officieel: BMW 1-Reeks facelift (2017)

Officieel: BMW 1-Reeks facelift (2017)Terwijl de hand wordt gelegd aan een gloednieuwe generatie krijgt de huidige BMW 1-Reeks nog een deugddoende facelift om hem tot de laatste seconde competitief te houden!

Dat de meest compacte BMW een groot succes is mag je niet verwonderen, in België zie je in elke straat (en op de E40 & E17) wel een 1-Reeks vijfdeurs (Hatch). De driedeurs 1-Reeks Sportshatch is iets minder zichtbaar maar draagt zijn steentje wel bij aan bijna het miljoen verkochte exemplaren. BMW werkt hard aan een gloednieuwe generatie op het platform van de MINI Countryman en 2-Reeks Active Tourer, de opvolger van de 1-Reeks krijgt dus voorwielaandrijving!

Tot wanneer die ingrijpende wijziging effectief zal plaatsvinden moet de huidige 1-Reeks het succesverhaal nog even verderzetten. Daarvoor krijgt hij nu een beperkte opfrisbeurt met LED lichtblokken voor/achteraan, nieuwe 17″/18″ velgen en extra koetswerkkleuren (Sunset Orange en Seaside Blue). Eveneens verwelkomen we de Edition Sport Shadow, Edition M Sport Shadow en M140i Edition Shadow uitvoeringen.

Het interieur verwelkomt een hertekend dashboard, exclusieve materialen en nieuwe zetelbekledingen, daarnaast praat BMW ook graag over een sterker ruimtegevoel in de vernieuwde 1-Reeks! Het infotainmentsysteem werd uiteraard geüpgraded tot de meest recente versie (tegels!) en wie wil (lees: kan betalen) krijgt de 8.8″ topversie van het Professional navigatiesysteem. Vooruitstrevende connectiviteit is voorzien dankzij de BMW ConnectedDrive Services, Apple CarPlay, Wifi en de mogelijkheid tot inductief opladen mocht je smartphone dat ondersteunen.

Onder de motorkap van de 1-Reeks blijft alles bij het oude, zijnde benzinemotoren en diesels met drie, vier of zelfs zes cilinders in het geval van de M140i M Performance topversie. Het vermogen loopt van 109 pk (116i) tot 340 pk (M140i). Naast de speelse achterwielaandrijving is de efficiënte xDrive vierwielaandrijving optioneel verkrijgbaar.

Lees hier onze rijtest met de BMW 116d ED!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...