Officieel: Mercedes-AMG S63 & S65 facelift (2017)

Officieel: Mercedes-AMG S63 & S65 facelift (2017)In navolging van de opfrisbeurt van de reguliere S-Klasse krijgen de sportieve Mercedes-AMG S63 (612 pk) en S65 (630 pk) ook enkele updates!

De Mercedes-AMG S63 en Mercedes-AMG S65 zijn het summum wat Das Haus weet te brengen op vlak van personenwagens, met een dergelijk vermogen is het voornamelijk een statement van luxe, comfort, technologie én vermogen. Qua gadgets krijgen de AMG’s uiteraard alle goodies van de andere S-Klasse’s, visueel is alles wat aangescherpt. Op de nieuwe voorbumper en siermonden voor de uitlaat na zijn de verschillen klein.

De Mercedes-AMG S63 profiteert sterk van de introductie van de nieuwste E63. Hij doet het dus vanaf nu met de 4.0-liter biturbo V8 met 612 pk en 900 Nm, de 7-traps automaat maakt plaats voor een moderner exemplaar met negen verzetten. Dankzij Race Start (launch control in de volksmond) zit je in 3,5 tellen aan 100 km/u in deze luxueuze tweetonner, bij 250 km/u zit je (snel) aan de gelimiteerde topsnelheid. Standaard krijgt de Mercedes-AMG S63 het 4Matic+ systeem mee dat het vermogen optimaal kan verdelen, speelvogels zien vooral mogelijkheden met de drift modus.. Zuinig rijden moet ook lukken dankzij AMG Cylinder Management waarmee je het met slechts vier cilinders kan stellen.

De Mercedes-AMG S65 blijft trouw aan de 6.0-liter V12 met eveneens twee turbo’s, nog steeds goed voor 630 pk en 1.000 Nm! Daarmee duurt het 4,3 seconden om jezelf en drie inzittenden tot 100 km/u te katapulteren, de 7-traps automaat blijft hier gewoon op post.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...