Officieel: Mini Remastered by David Brown

Officieel: Mini Remastered by David BrownNu de nieuwe MINI’s – van BMW – maar blijven groeien komt David Brown met een pienter alternatief: de Mini Remastered. Moderne inzetbaarheid in de originele verpakking, maar dan met aanzienlijk meer luxe!

David Brown Automotive kwam eerder al in beeld met de Speedback GT, een moderne kijk op de iconische Aston Martin DB5 en DB6 uit de jaren ’60. De snelle Speedback GT bestond uit de aandrijflijn van de Jaguar XKR met een elegante, handgemaakte carrosserie en droeg een prijskaartje van bijna 600.000 euro. Nu lanceert het merk dus hun tweede model, dat deze keer duidelijk op een ander publiek gericht is.

Naast het andere doelpubliek gaat DB Automotive ook voor een fundamenteel andere aanpak bij de Mini Remastered. Deze wagen krijgt niet gewoon een nieuw chassis, maar wel dat van een originele oude MINI! Dat chassis wordt verstevigd voor extra wendbaarheid en rigiditeit – want, laat ons eerlijk zijn, de klassieke MINI was niet bepaald een toonbeeld van veiligheid. Verder krijgt de Mini Remastered een volledig nieuwe, handgemaakte carrosserie om de oude panel gaps uit het strakke design te verbannen, en wordt hij afgewerkt met luxueuze materialen en uitvoerige isolatie.

Ook op motorisch en technologisch vlak is de tijd niet blijven stilstaan voor deze moderne klassieker. De originele 1.275 cc-motor uit de MINI Cooper S mag dan wel behouden blijven, maar het oude motortje wordt uitvoerig gereviseerd en aangepast om, naar eigen zeggen, 50% meer vermogen te produceren. Binnenin de wagen valt ook meteen de toevoeging van een groot scherm in het dashboard op, dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. Verder krijgt deze nieuwe oude Mini keyless-go en, last but not least, zelfs een grote praktische bekerhouder voor het ultieme luxegevoel!

De DB Mini Remastered wordt voorgesteld op de Top Marques-show in Monaco van 20 tot 23 april. Het mooie kleinood heeft slechts één groot nadeel: een prijskaartje van om en bij de 80.000 euro. Een peulenschil in vergelijking met de Speedback GT, maar toch een flinke som geld voor een opgeleukt winkelwagentje…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...