Officieel: Jaguar F-Type 2.0i viercilinder [300 pk / 400 Nm]

Officieel: Jaguar F-Type 2.0i [300 pk / 400 Nm]Na de Porsche 718 Boxster en 718 Cayman krijgt de Jaguar F-Type nu ook een viercilinder aangemeten!

Met de F-Type speelt Jaguar al enkele jaren in het segment van de knappe/snelle sportwagens met een breed aanbod, gaande van de 3.0-liter V6 met 340 pk tot een knotsgekke 5.0-liter V8 met 575 pk als SVR. Nu voegen de Britten daar een nieuwe instapper aan toe, deze keer voorzien van een viercilinder! Jaguar deed er alles aan om de nieuwe benzinemotor minstens even speels en alert te maken dan de zes- en achtcilinders, Porsche bewees intussen dat vier niet noodzakelijk slechter is dan zes.

De nieuwe 2.0-liter viercilinder turbobenzine komt uit de Ingenium motorenfamilie en levert hier 300 pk en 400 Nm, goed voor een 0-100 sprint in 5,7 seconden en een topsnelheid van 249 km/u! Voordeel van de kleine motor is naast een lichter geheel (- 52 kg) ook een zuinige(re) ingesteldheid (-16%) en een beperkte CO2 uitstoot van slechts 163 g/km. De achterwielaandrijving en Quickshift 8-trapsautomaat blijven trouw op post.

Visuele verschillen tussen een Jaguar F-Type met vier of zes/acht cilinders zijn er op het eerst zicht niet, achteraan krijgt de instapper wel een nieuwe, centraal geplaatste, hoekige uitlaat. Alle andere goodies die de gefacelifte F-Type eerder dit jaar kreeg zijn hier uiteraard ook present, denk aan de LED dagrijverlichting, nieuw infotainmentsysteem, moderne rijhulp/veiligheidssystemen en interieurupdates.

De verkoop van de Jaguar F-Type met viercilinder start in de lente van 2017 met een Belgische vanafprijs van €57.530. Zowel beschikbaar als ‘F-Type’ en ‘Dynamic’ en dit in F-Type coupévorm of dakloze F-Type Convertible.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...