Officieel: Jeep Grand Cherokee Trackhawk [707 pk / 850 Nm]

Officieel: Jeep Grand Cherokee Trackhawk [707 pk / 850 Nm]Bigger & Better is dé leuze van Amerika, daarom dat Jeep een 707 pk sterke Grand Cherokee Trackhawk lanceert.

Het huidige topmodel van de Jeep Grand Cherokee, de SRT8 is met zijn 4.7-liter V8 en 476 pk zeker en vast geen doetje maar toch was er blijkbaar vraag naar meer. In de Verenigde Staten kregen ze de voorbije maanden een Dodge Challenger en Charger SRT Hellcat uitvoering met een kolossale – en krachtige! – achtcilinder in het vooronder. Nu maakt Jeep van die expertise gebruik om een soortgelijke uitvoering van de luxueuze Grand Cherokee te bouwen.

De Jeep Grand Cherokee Trackhawk beleeft momenteel zijn wereldpremière op het Autosalon van New York, het is overigens nog afwachten geblazen of deze extreme variant de Europese oversteek zal maken. Hier is de 6.2-liter supercharged V8 met 707 pk en 875 pk misschien iets minder sociaal acceptabel..

De Grand Cherokee Trackhawk rekent nog steeds op de 8-traps automaat en de ingenieuze vierwielaandrijving en verliest (bijna) niets aan terreincapaciteiten, al zit de 2.433 kg zware Amerikaan in slechts 3,5 seconden aan 100 km/u! De topsnelheid ligt dan weer op 290 km/u terwijl je dankzij de verstevigde trekhaak nog steeds meer dan 3 ton kan verplaatsen. Gekleurde Brembo remklauwen voorzien voldoende stopkracht achter de 20″ lichtmetalen velgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...