Officieel: Mercedes-AMG GLC63 (2017)

Officieel: Mercedes-AMG GLC63 (2017)Mercedes-AMG lanceert een (waanzinnig) snelle GLC SUV en GLC Coupé met 476 pk of 510 pk voor de échte sportievelingen.

De nieuwe Mercedes GLC-Klasse is een schot in de roos! De opvolger van de hoekige/vrouwige GLK spreekt veel meer tot de verbeelding met een knap design, praktische inborst, diverse interessante motoren én zelfs een GLC350e plug-in hybrid voor de zakelijke/milieuvriendelijke rijders onder ons. Iets minder praktisch maar wel lifestyle ten top is de GLC Coupé. Beide GLC’s zijn overigens te verkrijgen als GLC43 AMG maar omdat 376 pk en 520 Nm voor sommigen niet volstaan is er nu een knotsgekke GLC63 AMG!

Net zoals bij de andere63 AMG modellen komt deze krachtige Duitser in twee uitvoeringen, zijnde de Mercedes-AMG GLC63 4MATIC+ en GLC63 S 4MATIC+. Die eerste doet het met 476 pk / 650 Nm terwijl de S topversie 510 pk / 700 Nm meekrijgt. Zoals de benaming aangeeft is er hier 4Matic vierwielaandrijving voorhanden die al dat vermogen wat in de goede baan moet leiden, toch voorziet Das Haus genoeg speelruimte. Nul-naar-honderd is voorbij in 4,0 of 3,8 seconden, wanneer je 250 km/u haalt zit je op de topsnelheid.

Visueel kan je de GLC63 AMG herkennen aan de nieuwe AMG GT grille vooraan, een vierdelige uitlaat achteraan en brede wielkasten + grote velgen rondom. Binnenin heerst er een sportieve sfeer dankzij het gebruik van (veel) alcantara, contrasterende stiksels, chroom en koolstofvezel maar ook hier kan je naar hartenlust personaliseren. De échte fanboys (m/v met talent) bestellen in het eerste jaar de GLC63 AMG Edition 1 uitvoering die enkele unieke details meekrijgt naast 21″ lichtmetaal en aerodynamische tweaks.

De Mercedes-AMG GLC63 4Matic+ en Mercedes-AMG GLC63 4Matic+ Coupé staan later deze maand te blinken op het Autosalon van New York. Voor een bestelling en levering moet je wel nog even afwachten, dat is pas voorzien voor respectievelijk de zomervakantie en het najaar. Prijzen zijn er nog niet maar we hebben een lichtblauw vermoeden dat deze in de buurt zullen liggen van 84.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...