Officieel: Jeep Compass (2017)

Officieel: Jeep Compass (2017)Jeep lanceert een gloednieuwe Compass en wil daarmee een belangrijke rol gaan spelen op de groeiende Europese SUV markt.

Na da ietwat twijfelachtige designoefeningen van de vorige Compass lijken ze het bij Jeep deze keer alvast goed voor elkaar te hebben. De nieuwe Compass is nog steeds op-en-top Jeep met zijn kenmerkende grille met zeven sleuven en karakteristieke hoekige wielkasten. Tegelijk krijgt de wagen een moderne en sportieve look door een aflopende daklijn en breed postuur. De typische brede spatbordranden van de vorige generateis zijn er nog maar worden deze keer eleganter in het koetswerk verwerkt.

Ook met het interieur moet de Jeep Compass een breder publiek aanspreken. Verfijnde materialen sieren de cabine, maar vooral het grote 8,4-inch aanraakscherm valt op. Dit scherm zal echter enkel verkrijgbaar zijn op de topuitvoeringen van de Compass en biedt dan standaard optimale connectiviteit via Apple CarPlay en Android Auto. Verder wordt de wagen beschikbaar met meer dan 70 veiligheidssystemen, waaronder Forward Collision Warning-Plus en Blind Spot Monitoring.

Op motorisch vlak zal de Jeep Compass later dit jaar met één benzinemotor en 2 diesels beschikbaar zijn. Op vlak van benzine is dat de 1.4-liter MultiAir2 Turbo viercilinder die met een vermogen van ofwel 140 pk ofwel 170 pk besteld kan worden. Bij de diesels is het aanbod iets ruimer, met enerzijds een 1.6-liter MultiJet II met 120 pk, en anderzijds een 2.0-liter MultiJet II met 140 pk of, tegen meerprijs, 170 pk. Het vermogen wordt bij alle motorisaties naar de wielen gebracht door middel van een negentrapsautomaat of een manuele zesversnellingsbak. Wie graag op avontuur trekt opteert uiteraard voor een Compass 4×4 die kan rekenen op de Jeep Active Drive en Jeep Active Drive Low rijhulpsystemen waarbij het vermogen steeds vloeit naar waar nodig.

De nieuwe Jeep Compass SUV zal vanaf de zomer van 2017 bij de dealer te vinden zijn met een vanafprijs van ongeveer €25.000. Zij die het wachten tot dan niet kunnen verdragen kunnen alvast de Compass Opening Edition bestellen.


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...