Officieel: Seat Ateca FR (2017)

Officieel: Seat Ateca FR (2017)Op een écht sportieve Ateca CUPRA is het nog even wachten, Seat voorziet intussen een blitse Ateca FR met een nieuwe topmotorisatie!

De introductie van de Ateca heeft Seat geen windeieren gelegd, intussen staat de teller op meer dan 40.000 verkochte exemplaren wereldwijd. Deze puike verkoopcijfers zorgen ervoor dat we in de komende jaren nog meer SUV’s zullen krijgen van de Spaanse VAG dochter.

De nieuwe Ateca kan je momenteel verkrijgen in een Reference, Style en Xcellence uitvoering, later dit jaar volgt er nu een Ateca FR als topversie. Deze FR gaat de sportieve tour op en is gebaseerd op het Xcellence niveau.

Zo krijg je een resem FR badges, zwarte dakrails, stoere bumpers, een hoogglanzende grille met LED mistlampen en een donkere omlijsting van de ramen. Achteraan krijg je zwarte spoilerstrips en een geaccentueerde spoiler, in de optielijst staan er exclusieve 19″ velgen en sideskirts. Binnenin voorziet Seat rode stiksels/accenten, een Alcantara afwerking voor de sportzetels, een multifunctioneel sportstuur en diverse items in aluminium.

De Seat Ateca FR zal beschikbaar zijn met de 190 pk sterke 2.0 TDI topdiesel, aan benzinezijde verwelkomen we een nieuwe 2.0-liter TSI versie met 190 pk. Beiden zijn gekoppeld aan een 7-traps automaat en 4Drive vierwielaandrijving. Ergens in 2018 krijgen we normaliter een Ateca CUPRA die nog krachtiger (zowel visueel als motorisch) voor de dag zal komen!

Lees hier onze rijtest met de Seat Ateca 1.4 TSI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...