Officieel: Bentley EXP12 Speed 6e Concept (2017)

Officieel: Bentley EXP12 Speed 6e Concept (2017)Luxemerk Bentley zet met de EXP12 Speed 6e Concept een eerste – voorzichtige – stap in de richting van een volledig elektrische aandrijflijn.

Dit nieuwe concept van Bentley mag langs de buitenkant dan wel sprekend lijken op hun vorige concept, de EXP10 Speed 6, maar onder de motorkap is er weldegelijk een groot verschil. Om niet te zeggen ‘alles’, want deze Bentley is de eerste volledig elektrische concept car in de geschiedenis van het merk. De EXP12 Speed 6e is dan ook een designoefening in de strikte zin van het woord: niet meteen bedoeld als proevertje op een aankomend model maar eerder om de reactie van het publiek op een volelektrische Bentley te polsen.

Dat veeleisend publiek willen ze echter al op voorhand geruststellen: een elektrische Bentley zou de Grand Tourer-status van het merk respecteren. Zo belooft het luxemerk dat de wagen zeer snel opgeladen zou kunnen worden dankzij inductietechnologie én ook een groot rijbereik zou hebben. Om dat groot rijbereik wat tastbaarder te maken geeft Bentley mee dat hun EV in één laadbeurt van Milaan naar Monaco (een 300-tal kilometer) zou moeten geraken, kwestie om direct het doelpubliek aan te tonen.

Ook op vlak van afwerking wijkt de EXP 12 Speed 6e niet af van de aloude traditie: deze elektrische Bentley is doorheen het interieur voorzien van fineerhout, hoogwaardig leer en handgemaakte knoppen van geslepen glas. Verder bestaat de middenconsole uit één groot OLED-scherm van gebogen glas, waarop infotainment en andere bedieningselementen beschikbaar zijn.

Voor de nabije toekomst is Bentley van plan om het milieuvriendelijke idee op een iets voorzichtigere manier aan de (rijkere) man/vrouw te brengen. Zo begint het merk met een plug-in hybride versie van de Bentayga in 2018. Op een volledig elektrische Bentley is het dus zeker nog een aantal jaar wachten, afhankelijk van de reacties op dit concept dus.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...