Teaser: Renault Megane RS (2017)

Teaser: Renault Mégane RS (2017)De snelste, krachtigste en leukste versie van de nieuwe Renault Mégane is bijna klaar!

Sinds de presentatie van de nieuwe Mégane kijken we reikhalzend uit naar de nieuwe Mégane RS, niet onlogisch gezien de fijne prestatie die Renault wist neer te zetten met de vorige generatie. Intussen was er een Mégane GT als zoethoudertje maar de échte sportieveling moet nog even geduld hebben, naar alle waarschijnlijkheid onthullen de Fransen de nieuwe RS variant tijdens de F1 Grand Prix van Monaco (26 mei).

Op vlak van design kunnen we iets inbeelden, qua prestaties en cijfermateriaal zijn er wel nog veel onduidelijkheden. Zo zal er ongetwijfeld een 300-tal pk aanwezig zijn, of ze daarvoor de bestaande 2.0-liter benzinemotor gebruiken of de nieuwe 1.8-liter uit de Alpine A110 vissen is nog niet geweten. De aanwezigheid van de EDC automaat lijkt ook een sinecure, hopelijk voorziet Renault toch een manuele versnellingsbak. Ook de 4Control vierwielsturing zou hier wel eens zijn opwachting kunnen maken.

Lees hier onze rijtest+video met de Renault Mégane RS Trophy!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...