Spyshots: Porsche 911 GT3 RS facelift (2018)

Spyshots: Porsche 911 GT3 RS facelift (2018)Nu de reguliere 911 GT3 vernieuwd is maakt Porsche werk van een facelift van de straffe(re) 911 GT3 RS!

Een prestatiegerichte racewagen voor de openbare weg, zo kan je een Porsche 911 GT3 RS het best omschrijven. Behoorlijk spartaans en lastig om in de file mee te rijden maar heerlijk doeltreffend en direct op de gepaste locatie. Dat is bij voorkeur een gesloten omloop maar ook daarbuiten doet de GT3 RS wat hij moet.

Nu de technisch gerelateerde GT3 facelift gelanceerd is maken de ingenieurs uit Zuffenhausen nu werk van een soortgelijke update voor de GT3 RS. De potente 4.0-liter zescilinder levert hier ongetwijfeld meer dan 500 pk, de kans dat de manuele versnellingsbak hier ook beschikbaar wordt naast de PDK automaat is dan weer zeer klein.

Veel pk’s herbergen in een strakgetrokken lichaam is niet het allerbelangrijkste voor een GT3 RS, technische aanpassingen aan het onderstel, remmen en stuurinrichting maken hem nog beter dan ervoor. Dankzij een dieet moet de aankomende GT3 RS (mk2) minder dan 1.400 kg op de weegschaal zetten.

Naast de GT3 RS facelift maakt Porsche ook nog werk van de GT2 (RS), tegen 2019 maakt de 911 (991) generatie plaats voor de gloednieuwe 911 (992)!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...