Preview: Audi A8 (2017)

Preview: Audi A8 (2017)De nieuwe generatie Audi A8 wordt sowieso een van de belangrijke nieuwigheden dit najaar!

Een spiksplinternieuwe en state-of-the-art Audi A8 moet het segment van de luxelimousines terug wat meer leven inblazen. De ingenieurs uit Ingolstadt halen alles uit de kast op vlak van connectiviteit, gadgets en rijhulpsystemen, de designers staan daarnaast voor een moeilijke opdracht om het vlaggenschip van Audi zowel elegant, sierlijk als statig vorm te geven. Peisert Design geeft ons alvast een voorbode.

Technisch deelt de aankomende A8 het MLB Evo onderstel met de nieuwe Q7 SUV waardoor er een gewichtsbesparing van meer dan 200 kg kan plaatsvinden. De S8 topversie zou de nieuwe 4.0-liter V8 gebruiken van Porsche terwijl de A8 W12 de twaalfcilinder van Bentley overneemt. Gelukkig zijn er ook meer toegankelijke TDI/TFSI motoren met na verloop van tijd een zuinige A8 e-tron plug-in hybride variant. Naast de A8 limousine volgt er nog een Q8 SUV terwijl er in de wandelgangen ook gepraat wordt omtrent een coupévariant..

De onthulling van de nieuwe Audi A8 zou op 7 juli eerstkomende plaatsvinden, op het Autosalon van Frankfurt verwachten we hem in de internationale spotlights.

Lees hier onze rijtest met de huidige Audi A8 3.0 TDI!

Preview: Audi A8 (2017)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...