Spyshots: BMW 2-Reeks Active Tourer facelift (2017)

Spyshots: BMW 2-Reeks Active Tourer facelift (2017)De familiale BMW 2-Reeks Active Tourer krijgt binnenkort een (kleine) facelift!

Bij de presentatie van de 2-Reeks Active Tourer in 2014 stonden (zo goed als) alle BMW fans (m/v met een sportieve voorliefde voor rijplezier) op het achterste van hun tenen, wat hadden ze daar in München nu toch bedacht! Enkele jaren later zijn de meningen gelukkig een stuk gematigder, wie op zoek is naar een praktische en familiale Bimmer kon bij de 2 Active Tourer terecht en de puristen hebben hun handgeschakelde M4 Coupé. Iedereen tevreden en zeker de blauw/witte Duitsers die kunnen uitpakken met hoge verkoopcijfers van hun MPV.

Maar ook de 2-Reeks Active Tourer moet eens opgefrist worden en het ziet er sterk naar uit dat dit zal gebeuren naar aanleiding van het Autosalon van Frankfurt in september. De prototypes daarvan werden reeds de straat opgestuurd met zeer weinig camouflage, ingrijpende visuele verschillen moet je dus niet verwachten. Strakkere bumpers, een gewijzigde grille en andere lichtblokken komen met deze facelift naast extra mogelijkheden op vlak van personalisatie.

Binnenin zou je het verschil wel moeten zien met betere materialen/afwerking en slimme(re) gadgets/rijhulpsystemen. Op vlak van motoren verwachten we zuinigere doch krachtige prestaties zonder in te moeten boeten qua comfort en rijgemak/plezier. De superzuinige 225xe Active Tourer plug-in hybride haalt ongetwijfeld een groter zuiver elektrisch rijbereik dankzij betere batterijen.

Voor een M2 Active Tourer (mét driecilinder en voorwielaandrijving) hoef je niet te vrezen, een soortgelijke update voor de 2-Reeks Gran Tourer volgt ongetwijfeld spoedig.

Lees hier onze rijtest met de huidige BMW 218d Active Tourer!
Lees hier onze rijtest met de huidige BMW 225xe Active Tourer!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...