Officieel: Nissan GT-R Track Edition (2017)

Officieel: Nissan GT-R Track Edition (2017)De reeds straffe Nissan GT-R Track Edition werd eveneens wat aangescherpt.

De vernieuwde Nissan GT-R is op zich al een ongelooflijke sportwagen die je perfect dagdagelijks kan aanwenden, de échte circuitracers gaan toch voor de NISMO uitvoering. Als gulden middenweg is er ook een GT-R Track Edition beschikbaar en naar aanleiding van het Autosalon van New York schenken de Japanners deze versie ook een (kleine) opfriskuur.

Het vermogen van de 3.8-liter V6 blijft met 570 pk ongewijzigd wat ruimschoots voldoende is, met gerichte technische aanpassingen moet deze Godzilla toch iets beter presteren (onder druk) op een gesloten omloop. Zo is de motorkap verstevigd wat de stabiliteit op hoge snelheden positief moet beïnvloeden net zoals de stevigere carrosseriestructuur. De ophanging leent de GT-R Track Edition bij de NISMO variant wat moet resulteren in een nog scherper weggedrag.

Daarnaast kan je de Nissan GT-R Track Edition ook extra aankleden met unieke accenten (kleuren, koolstofvezel, velgen, …). Luxebevorderende gadgets (airco, navigatie, …) horen niet thuis op een circuitracer, gelukkig profileert deze Japanner zich toch nog ietwat anders.

De nieuwe Nissan GT-R Track Edition is later dit jaar beschikbaar aan een vermoedelijke vanafprijs van 115.000 euro!

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Nissan GT-R!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...