Preview: Volkswagen Polo (2017)

Preview: Volkswagen Polo (2017)In het najaar krijgen we een gloednieuwe Volkswagen Polo voorgeschoteld. Visuele verschillen moet je niet direct verwachten, op vlak van binnenruimte, technologie en rijgedrag moet hij wel overtuigen!

De zesde generatie van VW’s succesmodel, de Polo, maakt zich klaar voor een nakende lancering tijdens het Autosalon van Frankfurt in september. De nieuwe Polo leunt visueel zeer (te?) sterk aan bij de huidige Polo al lijkt deze strategie de Duitsers uit Wolfsburg geen windeieren te leggen.

Dankzij het doordachte gebruik van het MQB-platform wordt de Polo een stuk groter binnenin dan voordien, iets waar vooral de achterste inzittenden (en de kofferruimte) van zullen profiteren. De beter uitgeruste versies krijgen diverse gadgets van de Golf, Tiguan, Arteon en Passat zoals het digitale dashboard, gesture controls, parkeerhulp en (semi) autonoom rijden.

Lichter wordt de nieuwe Polo ook wat een gunstige invloed heeft op het verbruik en het rijgedrag. Op vlak van motoren mogen we hier ook de nieuwe 1.5-liter Evo benzinemotor met drie cilinders uit de nieuwe Golf verwachten, het aanbod met vier cilinders zal sowieso zeer beperkt zijn. Een Polo GTE plug-in hybride en Polo GTI met 200 pk volgen na verloop van tijd.

Lees hier onze rijtest met de huidige Volkswagen Polo 1.4 TDI!

Preview: Volkswagen Polo (2017)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...