Officieel: Alfa Romeo Stelvio First Edition (2017)De allereerste SUV van Alfa Romeo, de Stelvio, maakt zich klaar voor een Belgische marktlancering met vanafprijs van €46.950 (2.0 benzine) of €49.550 (2.2 diesel). Update 03/04: De Stelvio wordt goedkoper dankzij instapversies!

Na de heropflakkering van Alfa Romeo met de speelse 4C Coupé en dakloze 4C Spider kwam de Italiaanse autobouwer met de Giulia. Deze fijnsturende berline moet de voorbode zijn van een sportief – en beeldschoon – gamma dat de komende jaren stevig aangedikt zal worden, voornamelijk in de hogere regionen. Na de Giulia, Giulia Quadrifoglio en Giulia Veloce is het nu de beurt aan de Stelvio, een praktische SUV.

Zeer binnenkort staat deze Alfa Romeo Stelvio bij de lokale dealer om de vele geïnteresseerden te overtuigen met zijn ruim interieur, hoge zitpositie en laadvolume (525 liter). Daarvoor rekent Alfa Romeo na de gelimiteerde Launch Edition’s nu vooraleerst op de Stelvio in “Super” uitvoering met de 2.0-liter benzinemotor met 280 pk (vanaf €46.950) of een 210 pk sterke 2.2-liter JTDm diesel (vanaf €49.550), beiden voorzien van Q4 vierwielaandrijving en een achttraps automaat. Later dit jaar volgen er nog instappers (met achterwielaandrijving) en de Stelvio Quadrifoglio topversie met 510 pk en zijn 2.9-liter biturbo V6.

Ook je toekomstige Stelvio SUV kan je mooi op smaak brengen dankzij een lange optielijst en diverse personalisatie-items. Zo zijn er ondermeer 18″, 19″ of 20″ lichtmetalen velgen, rode/gele/zwarte remklauwen, acht koetswerkkleuren en enkele packs zoals Luxury, Audio, Business, Sport, Verlichting, Winter, Rijhulp, Seat, …

Je Stelvio bestelling doorgeven kan nu reeds bij je favoriete Alfa Romeo concessiehouder.