Spyshots: BMW i8 Spyder (2018)

Spyshots: BMW i8 Spyder (2018)Na veelvoudige passages als i8 Spyder Concept maakt BMW nu écht werk van een productiemodel van de dakloze i8!

De BMW i8 is een hybride sportwagen met de looks (en een prijskaartje) van een concept, zelfs drie jaar de marktintroductie scoor je nog steeds bakken aandacht met deze innovatieve Duitser. De effeciënte hybridetechnologie van de i8 vond intussen zelfs zijn weg naar de 330e, 530e en 740e plug-in hybrides.

Behalve een i8 Coupé productiemodel zagen we al enkele keren een i8 Spyder in conceptvorm, met onderstaande prototypes (in een verregaande vorm) lijkt ook de productie van een i8 Spyder binnenkort werkelijkheid te worden. Met het Autosalon van Frankfurt in september hebben de Duitsers een mooie primeur voor de tweejaarlijkse Duitse autohoogmis, anderzijds zijn er wereldwijd nog meerdere mogelijkheden. Hoe dan ook, tegen 2018 zou je een i8 Spyder moeten kunnen bestellen.

De huidige i8 Coupé rekent op een 1.5-liter driecilinder benzinemotor en een elektromotor, tezamen goed voor 362 pk en 570 Nm. Na de recente update voor de elektrische i3 verwachten dat de i8 Spyder ook zal profiteren van deze progressie op vlak van batterijen, (meer dan) 400 pk en een groter elektrisch rijbereik moet dus mogelijk zijn. Qua dakconstructie lijkt München te opteren voor een softtop.

Lees hier onze rijtest met de BMW i8 Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...