Video: Harry Metcalfe test de Ferrari California T

Video: Harry Metcalfe test de Ferrari California TDe sympathieke Brit gaat op stap met de straffe(re) Ferrari California T Handling Speciale!

De term is eigenlijk heiligschennis maar iemand moet het natuurlijk zijn, de California T is de instapper van de iconische sportwagenbouwer uit Maranello. Hij ziet er goed uit, is voorzien van een stevige brok vermogen, het dak gaat er gemakkelijk af tijdens betere weersomstandigheden en voor de meerwaardezoekers is er een Handling Speciale uitvoering voorhanden. Toch blijft er een grote vorm van scepticisme omtrent de California T, een GT die ook graag een sportwagen wil zijn en omgekeerd.

Harry Metcalfe, de goedlachse oprichter van EVO, reserveerde een knalgele T en legde al zijn bevindingen voor ons vast op video. Zelf een California T ervaren kan vanaf 188.000 euro, voor de Handling Speciale versie vragen de Italianen nogmaals 7.000 euro. De 3.8-liter V8 levert in elk geval een stevige 560 pk en 755 Nm waarmee de Ferrari California T slechts 3,6 seconden vraagt om 0-100 km/u te sprinten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...