Officieel: Suzuki Swift (2017)

Officieel: Suzuki Swift (2017)De Japanse versie zagen we vorig jaar al even passeren, nu komt Suzuki naar buiten met alle details omtrent de nieuwe Swift!

Het succesnummer van Suzuki zit intussen alreeds aan zijn vierde generatie en ruilt de gewaagde styling ietwat in voor een meer gematigde vormgeving. De neus is ongetwijfeld de meest ingrijpende verandering met zijn grote(re)/scherpe(re) koplampen, het hoekige aspect is overduidelijk wat afgezwakt. In de catalogus staan er zeven koetswerkkleuren, vier dual tone uitvoeringen en 15″ of 16″ velgen.

In vergelijking met de voorganger is deze Suzuki niet enkel lichter (vanaf 840 kg) maar ook ruimer desondanks 1 cm minder in de lengte. De wielbasis is wel iets groter (+ 2cm), dit dankzij het gloednieuwe platform dat de Japanners ook gebruiken voor de Baleno en Ignis. Naast het ruimere interieur is de nieuwe Swift ook wat praktischer dan voordien, zo slikt de koffer nu standaard 265 liter bagage. Naast een digitale boordcomputer krijgen de beter uitgeruste versies een 7″ touchscreen infotainmentsysteem mee dat overweg kan met Bluetooth, Apple CarPlay, Android Auto en MirrorLink!

Het bestaande motorgamma werd zuiniger en efficiënter, zo levert de 1.0-liter BoosterJet driecilinder nu 112 pk en de atmosferische 1.2-liter DualJet 90 pk. Wie wil kan deze combineren met een mild hybride – het SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) systeem – om het verbruik ietwat te drukken.

De nieuwe Swift profiteert mooi van de updates van de Ignis en Baleno, zo is er de Dual Sensor Brake Support (DSBS) die dienst doet als autonome remassistent in noodgevallen. Om het zo ver niet te laten komen is er ondermeer adaptieve cruise control, grootlichtassistent, Radar Brake Support en Lane Departure Warning voorhanden.

De verkoop van de nieuwe Suzuki Swift start in april.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...